FoodOmicsGR logo image
Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση της Ερευνητικής Υποδομής FoodomicsGR_RI 15 Δεκεμβρίου 2020
14 Δεκεμβρίου 2020
FoodOmicsGR logo image
Συνέντευξη Καθ. Ν. Θωμαΐδη και Καθ. Γ. Αρσένου για την ερευνητική υποδομή FoodOmicsGR
22 Δεκεμβρίου 2020

Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI 15 Δεκεμβρίου 2020

FoodOmicsGR logo image

Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

15:00-18:00

Online μέσω της πλατφόρμας

Απαιτείται εγγραφή  για τη λήψη του σχετικού συνδέσμου και οδηγιών

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε

Λόγω υπέρβασης του μεγίστου αριθμού συμμετοχών στο zoom η παρουσίαση μεταδίδεται και από Livestreaming

 


Πρόγραμμα

  • Παρουσίαση κεντρικών τεχνολογιών της Υποδομής:
  • Χαιρετισμοί 
  • Συνοπτική παρουσίαση δυναμικού, εξοπλισμού και πρωτοκόλλων
  • Μεταβολομική με τη χρήση τεχνολογιών Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού
  • Μεταβολομική με τη χρήση τεχνολογιών Φασματομετρίας μαζών
  • Πρωτεωμική: τεχνολογίες, εφαρμογές στα τρόφιμα
  • Γονιδιωματική τροφίμων
  • Στοιχειακή μεταβολομική, προσδιορισμός προέλευσης
  • Βάσεις δεδομένων Ελληνικών τροφίμων
  • Εφαρμογές στην Ασφάλεια Τροφίμων
  • Εφαρμογές πρωτεωμικής σε γαλακτοκομικά προϊόντα 
  • Αξιοποίηση αποβλήτων βιομηχανίας
  • Ερωτήσεις-Συζήτηση 
  • Στρογγυλή τράπεζα: «Παροχή Ερευνητικών υπηρεσιών, Ανάδειξη ταυτότητας/ποιότητας τροφίμων, Συνέργειες με παραγωγικό τομέα»  Συντονισμός: Ε. Μικρός, Καθηγητής, Τμ. Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ και Γ. Αρσένος, Καθηγητής, Τμ. Κτηνιατρικής ΑΠΘ
  • Σύντομες παρουσιάσεις εφαρμογών από μέλη της  Ερευνητικής Υποδομής 
  • Συμπεράσματα

Δείτε το τελικό πρόγραμμα σε αρχείο pdf


Wine presentation outlook

Οίνος, Άμπελος: Εργαλεία και στόχοι

Milk products presentation outlook

Γαλακτοκομικά: Εργαλεία και στόχοι

Meat/Fish/Eggs presentation outlook

Κρέας, ψάρι, αυγά: Εργαλεία και στόχοι

Olive oil presentation outlook

Λάδι: Εργαλεία και στόχοι


Οργανωτική Επιτροπή

Δρ Αλέξανδρος Πεχλιβάνης ΑΠΘ

Δρ Κατερίνα Καδέμογλου ΑΠΘ

Δρ Ελευθέριος Παντερής ΑΠΘ

Καθ. Γεώργιος Θεοδωρίδης ΑΠΘ

Επιστημονική Επιτροπή

Καθ. Γεώργιος Θεοδωρίδης ΑΠΘ

Καθ. Εμμανουήλ Μικρός ΕΚΠΑ

Καθ. Νικόλαος Θωμαΐδης ΕΚΠΑ

Αν. Καθ. Σταύρος Καλογιάννης ΔΙΠΑΕ

Αν. Καθ. Σπύρος Απόστολος Παν. Κρήτης

Καθ. Κωνσταντίνος Γεωργίου ΓΠΑ

Καθ. Ιωάννης Κωνσταντίνου Παν. Ιωαννίνων

Καθ. Ιωάννης Σκούφος Παν. Ιωαννίνων

Eρ. Α Γεώργιος Τσάγκαρης ΙΙΒΕΑΑ

Αν. Καθ. Αθανάσιος Στασινάκης Παν. Αιγαίου

Καθ. Γεώργιος Αρσένος ΑΠΘ

Αν. Καθ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ΑΠΘ


H εργασία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «FoodOmicsGR Ενδελεχής Χαρακτηρισμός Τροφίμων» (MIS 5029057) που εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Με την Υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Μεταβολομικής