FoodOmicsGR logo image
Η διεπιστημονική ομάδα BIOMIC του ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ διοργανώνει και σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:
29 Οκτωβρίου 2019
FoodOmicsGR logo image
Συνέντευξη του Συντονιστή της Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR, Καθ. Γ. Θεοδωρίδη: Ανάδειξη ποιότητας των ελληνικών τροφίμων
10 Δεκεμβρίου 2020

Τα τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ διοργανώνουν Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI.

FoodOmicsGR logo image

Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI.

10 Απριλίου 2020

Αίθουσα Κωστής Παλαμάς ΕΚΠΑ

10:00-13:00

Η εθνική Ερευνητική υποδομή FoodOmicsGR συντονίζει το έργο 7 Ιδρυμάτων (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) στον ενδελεχή χαρακτηρισμό τροφίμων με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων. Με χρηματοδότηση 3 εκ. Ευρώ έως το τέλος του 2021 η Ερευνητική υποδομή έχει στόχο τους 450 ανθρωπομήνες εργασίας για νέους ερευνητές (υποψ. διδάκτορες, μεταδιδάκτορες) οι οποίοι σε συνέργεια με 60 μέλη τακτικού προσωπικού (ΔΕΠ και ερευνητές) εργάζονται σε τομείς όπως γενομική, πρωτεομική, μεταβολομική στοιχειακή μεταβολομική για την εναρμόνιση μεθόδων και πρωτοκόλλων και την αναβάθμιση τεχνολογιών και ενίσχυση της υποδομής.

Τελικός στόχος είναι ανάπτυξη ερευνητικών υπηρεσιών για ερευνητές και παραγωγούς  με στόχο:
                1. τον έλεγχο αυθεντικότητας, ιχνηλασιμότητας και γεωγραφικής προέλευσης τροφίμων (ελαιόλαδο, οίνος, αποστάγματα, γαλακτοκομικά, μέλι κ.α. τρόφιμα και προϊόντα) και

                2. την ανάδειξη ποιοτικών χαρακτηριστικών σύστασης και ασφάλειας, και την ενίσχυση ισχυρισμών υγείας μέσω μελετών διατροφικής παρέμβασης.

Η εθνική Ερευνητική υποδομή FoodOmicsGR είναι ανοιχτή για συνεργασία και δέχεται σχετικές προτάσεις για διερεύνηση ερευνητικών-αναπτυξιακών θεμάτων.

Σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/DYyjy2S12Hwc4eZX9

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα:
http://www.foodomics.gr

H εργασία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «FoodOmicsGR Ενδελεχής Χαρακτηρισμός Τροφίμων» (MIS 5029057) που εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).