FoodOmicsGR logo image
Παρουσίαση Υποδομής FoodOmicsGR_RI 12/9/2022 (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα)
19 Ιουλίου 2022
FoodOmicsGR logo image
Παρουσίαση Υποδομής FoodOmicsGR_RI 12/9/2022 (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα) – Τελικό Πρόγραμμα
7 Σεπτεμβρίου 2022

Παρουσίαση Υποδομής FoodOmicsGR_RI 20/9/2022 (Αθήνα, Ελλάδα)

FoodOmicsGR logo image

Οι ομάδες της Υποδομής FoodOmicsGR (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:
Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI:
Ενδελεχής Χαρακτηρισμός και ανάδειξη της αλυσίδας αξίας των Ελληνικών Τροφίμων
http://foodomics.gr

20 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00-18:00,

Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30),

Αθήνα, Ελλάδα

 

Η εθνική Ερευνητική υποδομή FoodOmicsGR συντονίζει το έργο 8 Ιδρυμάτων (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) στον ενδελεχή χαρακτηρισμό τροφίμων με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων. Με χρηματοδότηση 3 εκ. Ευρώ έως το τέλος του 2022 η Ερευνητική υποδομή έχει στόχο τους 450 ανθρωπομήνες εργασίας για νέους ερευνητές (υποψ. διδάκτορες, μεταδιδάκτορες) οι οποίοι σε συνέργεια με 60 μέλη τακτικού προσωπικού (ΔΕΠ και ερευνητές) εργάζονται σε τομείς όπως γενομική, πρωτεομική, μεταβολομική στοιχειακή μεταβολομική για την εναρμόνιση μεθόδων και πρωτοκόλλων και την αναβάθμιση τεχνολογιών και ενίσχυση της υποδομής.

Τελικός στόχος είναι ανάπτυξη ερευνητικών υπηρεσιών για ερευνητές και παραγωγούς με στόχο:
1. τον έλεγχο αυθεντικότητας, ιχνηλασιμότητας και γεωγραφικής προέλευσης τροφίμων (ελαιόλαδο, οίνος, αποστάγματα, γαλακτοκομικά, μέλι κ.α. τρόφιμα και προϊόντα)
2. την ανάδειξη ποιοτικών χαρακτηριστικών σύστασης και ασφάλειας, και την ενίσχυση ισχυρισμών υγείας μέσω μελετών διατροφικής παρέμβασης.
3. την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων/προϊόντων/υπηρεσιών στο χώρο τροφίμων-διατροφής αλλά και λύσεων για την εκμετάλλευση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων.
Το ανθρώπινο δυναμικό της εθνικής Ερευνητικής υποδομής FoodOmicsGR έχει υλοποιήσει δεκάδες ερευνητικά-αναπτυξιακά έργα με χρηματοδότηση είτε άμεση από τεχνολογικές εταιρείες, είτε από χρηματοδοτικούς φορείς και προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η υποδομή είναι ανοιχτή για συνεργασία και προτάσεις για διερεύνηση ερευνητικών-αναπτυξιακών θεμάτων.
Σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/100sGxkRksjw6ESRrgXYuBRFQbfvIh1wK4J0QVKFcpsk/edit?hl=EL
Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα: http://foodomics.gr/?p=659&lang=el
H εργασία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «FoodOmicsGR Ενδελεχής Χαρακτηρισμός Τροφίμων» (MIS 5029057) που εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

European Operational Programme Logo