FoodOmicsGR logo image
Συνέντευξη του Συντονιστή της Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR, Καθ. Γ. Θεοδωρίδη: Ανάδειξη ποιότητας των ελληνικών τροφίμων
10 Δεκεμβρίου 2020
FoodOmicsGR logo image
Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση της Ερευνητικής Υποδομής FoodomicsGR_RI 15 Δεκεμβρίου 2020
14 Δεκεμβρίου 2020

Συνέντευξη Καθ. Γ. Θεοδωρίδη για την Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR: To δυναμικό της υποδομής και οι δράσεις για τον έλεγχο αυθεντικότητας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ

FoodOmicsGR logo image

Η εθνική ερευνητική υποδομή του FoodOmicsGR συντονίζει από το ΑΠΘ, την έρευνα και ανάπτυξη σε 8 ιδρύματα της χώρας, στον ενδελεχή χαρακτηρισμό τροφίμων. Όπως περιγράφει ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και Συντονιστής της Διεπιστημονικής Ομάδας Biomic auth, κ. Θεοδωρίδης: «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ερευνητικών υπηρεσιών για ερευνητές και παραγωγούς με εφαρμογή στην ανάδειξη της ποιότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων, στην ενίσχυση ισχυρισμών υγείας μέσω μελετών διατροφικής παρέμβασης, στον έλεγχο θετικότητας, ιχνηλασιμότητας γεωγραφικής προέλευσης τροφίμων όπως το ελαιόλαδο, ο οίνος, τα γαλακτοκομικά, το μέλι και άλλα. Η δουλειά μας βοηθάει στην κατανόηση των περίπλοκων μηχανισμών παραγωγής των συστατικών των τροφίμων, αναδεικνύει το μοναδικό αποτύπωμα των μελετώμενων ελληνικών τροφίμων, τα διαφοροποιεί από τα εισαγόμενα προϊόντα και αναδεικνύει τα οφέλη της ελληνικής διατροφής. Με βάση επιστημονικά δεδομένα, επιτρέπει την εξατομίκευση διατροφής με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευζωίας. Μην ξεχνάμε, είμαστε ό,τι τρώμε.»

Παρακολουθείστε το βίντεο παρακάτω